تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/08 - 09:00
کد خبر: 526180

در روزنامه‌های امروز کشور چه گذشت؟؛

خنجر یمنی زیر گلوی صهیونیست‌ها/ از ابر چالش بازار مسکن تا پوچ درآمدن گل خودرو سازها

خنجر یمنی زیر گلوی صهیونیست‌ها/ از ابر چالش بازار مسکن تا پوچ درآمدن گل خودرو سازها

مطبوعات امروز کشور به موضوعات مختلفی پرداختند که مهم ترین آن درگیری‌ها و اعتراضات مردمی د رمناطق مختلف شام و رشد قیمت مسکن و راهی شدن عراقچی به پکن بود که در پیشخوان خود عرضه کردند.

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جملات پاچه‌خارانه استاندار خراسان شمالی در وصف دکتر پزشکیان که به نمونه‌های چاپلوسی در دربار خلفا و سلاطین تنه می‌زد و انتقادات برخی اعضای شورای راهبری او که حالا پزشکیان را به از دست‌دادن وقت در رفع تحریم‌ها و ناترازی‌ها متهم می‌کنند، نشان می‌دهد دولت چهاردهم برخلاف وعده‌ای که داد نتوانسته است «کارشناسان» را گرد خود آورد.

روزنامه کیهان صفحه اول خود را با این تیتر آغاز کرد: در پوشش مذاکره با آمریکا برای دشمن کوچه باز نکنید

نگاهی به خط رسانه‌ای طیف غربگرای داخلی و رسانه‌های زنجیره‌ای نشان‌دهنده حرکت خزنده آنان برای تطهیر غرب پس از سال‌ها بی‌تعهدی آنان نسبت به برجام و اقدامات خصمانه‌ای است که در طی دهه‌های متمادی نسبت به ملت ایران روا داشته‌اند. حرکت خزنده‌ای که پیش‌تر سردار شهید  حاج قاسم سلیمانی آن را به کوچه دادن به دشمن و بدترین نوع خیانت تعبیر کرده بودند.

«مذاکره و مودت»، «با دشمنان مدارا»؛ این تیتر‌ها تنها بخشی از خط رسانه‌ای طیفی است که بار دیگر پس از تجربه‌های شکست‌خورده متمادی و تنها به فاصله 6 سال از مرگ برجام، مجددا کشور را به کرنش در برابر خواسته‌های غرب توصیه می‌کند.

این طیف با بستن چشمان خود در برابر تاریخ، همواره ساده‌لوحانه‌ترین و ابتدائی‌ترین جواب را در برابر هر مسئله‌ای معرفی می‌کنند. راهبرد همیشگی عقب‌نشینی و کرنش آنان، نه در برجام، نه در بروکسل و سعد‌آباد و نه در گفت‌وگوهای انتقادی و حسن نیت دولت سازندگی در برابر بوش پدر، هیچ‌گاه منجر به توافقی که منافع ملی ایران را تامین کرده و غرب را به وفای به تعهدات خود مجبور سازد، منجر نشده است.

آنان در حالی حرف با واژه‌هایی همچون مدارا و مودت، کشور را به عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های ظالمانه غرب تشویق می‌کنند که به‌خوبی به بدعهدی آمریکا و اروپا در برابر تمام تعهدات خود اذعان دارند.

در ادامه وطن امروز نوشت: روی لبه‌ تیغ

در تصور آنکارا، دوران انتقالی سوریه موقعیتی مطلوب برای پیشبرد پرونده کردهای سوریه خواهد بود. در تحولات دوران پسااسد سوریه، اگر بازیگران خارجی و ارتش‌های اشغالگر را نادیده بگیریم، نقشه سوریه به ۲ بخش بزرگ شمال شرقی و غرب تقسیم می‌شود که تحت تسلط کردها و مخالفان نظام پیشین قرار دارد.

در این میان ترکیه از نیمه دوم سال‌های جنگ سوریه حضور مستقیم نظامی خود را در شمال این کشور با توجیه مبارزه با داعش و گروهک‌هایی همچون «پ‌ک‌ک» افزایش داد. عمده تمرکز عملیات‌های ترکیه طی این سالیان بر مناطق کردنشین شمال سوریه بوده است به طوری که طی 3 عملیات «سپر فرات»، «شاخه زیتون» و «چشمه صلح» بخشی از مرز مشترک خود با سوریه را عملا از بدنه جمعیتی کرد پاکسازی و با گروه‌های تحت حمایت خود جایگزین کرد و عمده جمعیت کردی این مناطق اعم از نظامی و شهروندان را به سمت مناطق شرقی گسیل داشت.

از سال ۲۰۲۰ که زمزمه‌های عادی‌سازی روابط دمشق - آنکارا جدی‌تر شده بود، ترکیه همچنان روی خط امن نوار مرزی یا منطقه حائل به عمق ۵۰ کیلومتر پافشاری می‌کرد که تا پیش از عملیات «ردع‌ العدوان» هم به عنوان خواسته اصلی ترکیه روی میز مذاکرات بود.

ایران تیتر اصلی خود را اینگونه نوشت: رئیس‌جمهوری از نمای مردم

«ما آمدیم اینجا که حرف‌هایتان را بشنویم؛ اگر به فکرتان نبودیم که اینجا نمی‌آمدیم.» این جملات مسعود پزشکیان است خطاب به یک جوان از خراسان شمالی که وسط سخنرانی رئیس جمهوری در بجنورد، برخاست و دغدغه‌هایش را خطاب به رئیس جمهوری بیان کرد.

جوان، سخنرانی رئیس جمهوری را قطع کرد اما کسی متعرض او نشد. به عکس، رئیس جمهوری سکوت کرد تا دغدغه‌های او بیان شود و سپس سخنان خود را پی بگیرد. این جوان در این سخن هیجانی خود گفت: «دکتر! خواهش می‌کنم فقط به فکر اشتغال جوانان استان باشید. کسی که سه مرتبه در المپیاد دانشجویی اول شده، اما دریغ از این که یک قران شهریه‌اش را تخفیف بدهند. کمی به فکر اشتغال جوانان این مملکت باشید.»

مردم با تشویق‌های خود حرف‌های این جوان را تأیید کردند. رئیس جمهوری هم تأیید کرد و گفت «ما آمدیم اینجا که حرف‌هایتان را بشنویم، اگر به فکرتان نبودیم که اینجا نمی‌آمدیم.» اما تنها این جوان نبود که با شیوه‌ای اعتراضی صحبت کرد.

رسالت امروز خود را اینگونه آغاز کرد: ابر چالش بازار مسکن

مسکن، یکی از مهم‌ترین نیازهای اولیه بشر و یکی از اصلی‌ترین ارکان معیشتی هر خانوار به شمار می‌آید و طی سال‌های اخیر این حوزه همواره به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی اقتصادی و اجتماعی مطرح بوده است. سرپناه مناسب، علاوه بر آن‌که یک ضرورت انسانی برای تأمین رفاه و امنیت محسوب می‌شود، در کشور ما جایگاهی فراتر از یک نیاز مصرفی پیدا کرده و به یکی از ابزارهای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی‌ها تبدیل شده است.

این وضعیت، به‌ویژه در شرایط اقتصادی پرتلاطم و نرخ تورم بالا، پیچیدگی‌های بسیاری را به همراه داشته و دسترسی به مسکن را برای بخش قابل‌توجهی از جامعه دشوار کرده است. تورم به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی در اقتصاد، نقش مستقیمی در افزایش هزینه‌های زندگی دارد.

این شاخص که بیانگر کاهش ارزش پول و افزایش مداوم سطح عمومی قیمت‌هاست، به‌طور ویژه‌ای بر بازار مسکن اثرگذار بوده و نه‌تنها هزینه تولید و ساخت‌وساز را افزایش می‌دهد، بلکه از طریق تقویت تقاضای سرمایه‌ای و سفته‌بازی، قیمت مسکن را به‌صورت تصاعدی بالا می‌برد.

همچنین این مسئله، بازار مسکن را به یکی از پیچیده‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور تبدیل کرده است که مدیریت و ساماندهی آن اینک نیازمند سیاست‌گذاری‌های دقیق و اصولی است. از سوی دیگر، افزایش تورم و پیامدهای آن بر قدرت خرید مردم، موجب شده است که بسیاری از خانوارها از تحقق رویای خانه‌دار شدن بازبمانند.

در این شرایط، بخش عمده‌ای از جامعه به‌جای خرید مسکن، به اجاره‌نشینی روی آورده‌اند که این امر نیز به نوبه خود بازار اجاره‌بها را با چالش‌هایی جدی روبه‌رو کرده است.

خراسان امروز را این طور شروع کرد: تحکیم وحدت با شرقی ها

عباس عراقچی حالا برای نخستین بار در قامت وزیر امور خارجه دولت سیزدهم عازم پکن شده است.این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که روابط ایران و چین به‌عنوان دو تمدن کهن آسیایی، وارد مرحله‌ای تازه از همکاری‌های راهبردی شده است.

این همکاری‌ها که بر اساس ارزش‌های مشترک، احترام متقابل و تعهد به چندجانبه‌گرایی شکل گرفته، گامی مهم در جهت مقابله با چالش‌های جهانی و ایجاد توازن در نظام بین‌المللی محسوب می‌شود.یکی از موضوعات محوری در همکاری‌های ایران و چین، رویکرد مسئولانه و عملگرایانه ایران در مسائل هسته‌ای است. موضوعی که عراقچی نیز در بدو ورود خود به چین به آن اشاره و در این باره تاکید کرد: «بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز است با دوستان چینی مشورت‌های بیشتری داشته باشیم.»  

ایران دست بجنباند

اما مهم تر از همکاری های تهران و پکن در زمینه موضوعات هسته ای، برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین است. برنامه ای که محور مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه‌های انرژی، فناوری، حمل و نقل و تجارت است.

همکاری در پیشبرد ابتکار کمربند و جاده از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می تواند زمینه‌ساز گسترش زیرساخت‌های ترانزیتی و تجاری میان دو کشور و منطقه شود.همکاری‌های اقتصادی نزدیک، علاوه بر افزایش ظرفیت‌های تولیدی و صادرات غیرنفتی ایران، فرصت‌های جدیدی برای گسترش روابط تجاری در سطح بین‌المللی فراهم کرده است.

جوان نوشت: پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه و منتقدان عجول

 چاپلوسی از نداشتن مناعت طبع و داشتن حرص و طمع و نداشتن جمعی دیگر از فضایل اخلاقی و داشتن جمعی دیگر از رذایل اخلاقی است. آنچه استاندار خراسان شمالی در حضور پزشکیان گفت «آخر پاچه‌خاری» بود. ما در تاریخ کم نداشته‌ایم افراد موجهی که کمی سخن‌شان در برابر بزرگان مثلاً قدرشناسانه بوده است و آن بزرگان همین را هم برنتابیده‌اند. مرحوم مشکینی و مرحوم حجازی را دیدیم که مقابل امام چه گفتند و چه شنیدند.

آنها از جهت قدرشناسی در برابر امام که عموم مردم باور داشتند هرچه در وصف او دست‌بالا را بگیرند، حق است، چیز‌هایی گفتند و امام از کنار آن نگذشت، چون پیرو راستین مولا علی و نهج‌البلاغه بود که فرمود «به صورت چاپلوسان خاک بپاشید.»

چه کسی؟! علی که ذرات عالم ثناگوی اوست و «علی ممسوس فی ذات‌الله» است و «یطعمون الطعام علی حبه» است و «یؤتون الزکاه و هم راکعون» است. چنین شخصیتی هم چاپلوسی را برنمی‌تابد. حالا استاندار یک‌ماهه ناگهان میکروفون را در دست می‌گیرد و ما را به دربار‌ها و کاخ‌ها می‌برد «آقای دکتر پزشکیان! ما از شما هیچ چیز نمی‌خواهیم. متعارف هست که استاندار معمولاً در جمعی که مردم حضور دارند، مطالباتی دارد.

ما مطالبه‌ای از شما نداریم. ما از شما هیچ نمی‌خواهیم الا خودتان را. چون شما که باشید عدالت هست، شما که باشید انصاف هست، شما که باشید جوانمردی هست، شما که باشید آزادی بیان هست، شما که باشید دیدن مخالفان هست.»

جام جم نوشت: هرج و مرج در سوریه

چشم‌اندازی برای تحقق ثبات و آرامش در دمشق و دیگر شهرهای سوریه وجود ندارد‌. منازعات داخلی به‌مراتب زودتر از آنچه تصور می‌شد، آغاز شده و قومیت‌ها و گروه‌های گوناگون را در برابر یکدیگر قرار داده است.

از تنوع قومیتی ــ مذهبی تا جنگ داخلی

به‌طور کلی، کشور سوریه با حدود ۲۳ میلیون نفر جمعیت، محل زندگی گروه‌های قومی و مذهبی متنوعی از جمله عرب‌ها، کردها، ترکمان‌ها، آشوری‌ها، ارمنی‌ها، چرکس‌ها، آلبانیایی‌ها، یونانی‌ها و چچنی‌هاست. گروه‌های مذهبی سوریه نیز مسلمانان (سنی‌ها و علوی‌ها)، مسیحیان، دروزی‌ها و ایزدی‌ها را شامل می‌شوند.

در طول سال‌های متمادی، این گروه‌ها و مذاهب در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند. اگرچه به‌طور طبیعی شکاف‌هایی میان این گروه‌ها وجود داشته اما این شکاف‌های اجتماعی، قومی و مذهبی هیچگاه تبدیل به جنگ داخلی تمام‌عیار در سوریه نشده بود.

با این حال ظهور گروه‌های تروریستی ــ تکفیری وابسته به واشنگتن و تل‌آویو، دامنه بحران را در سوریه شعله‌ور ساخت. در میان سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی، سوریه تبدیل به جولانگاه داعش، جبهه‌النصره(‌هیأت تحریرالشام کنونی) و ده‌ها گروه متوحش و تروریستی دیگر شد‌.

در ادامه همشهری نوشت: خنجر یمنی زیر گلوی صهیونیست‌ها

وقتی در سال 1934، انگلیسی‌ها که آن زمان قیمومیت فلسطین را در دست داشتند، یک فرودگاه مجهز بین‌المللی برای صهیونیست‌های تازه مهاجر احداث کردند، کمتر کسی تصور داشت که این فرودگاه 90 سال بعد در اواخر سال2024 تبدیل به سیبل موشک‌های شلیک شده از یمن شود و کشتی‌های صهیونیستی در دریاها با موشک یمنی‌ها به آتش کشیده شوند.

فرودگاهی که در ۱۵کیلومتری جنوب‌شرقی تل‌آویو قرار دارد و نام آن برگرفته از نام دیوید بن گوریون، نخستین نخست‌وزیر اسرائیل است؛ طی یک سال گذشته سیبل اصلی حملات موشکی بوده است.

نیروهای یمنی طی یک سال گذشته به تلافی تجاوز اشغالگران صهیونیست در جنگ علیه غزه، تا‌کنون با ده‌ها موشک بالستیک، فرودگاه بن‌گوریون را هدف گرفته‌اند و آنطور که «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرده است، نیروهای یمنی روز جمعه عملیات ویژه‌ای علیه فرودگاه بن گوریون با موشک بالستیک مافوق صوت فلسطین ۲ انجام دادند. اما فقط فرودگاه بن‌گوریون نیست که از سوی یمنی‌ها هدف قرار می‌گیرد، بلکه ارتش یمن در واکنش و تلافی جنگ غزه در بیش از یک سال گذشته خواب را از چشم صهیونیست‌ها گرفته است.

در پایان فرهیختگان تیتر اصلی خود را این گونه نوشت: گل خودروسازها پوچ درآمد

26 آبان‌ماه خبری مبنی بر افزایش 30 درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو‌های سایپا و ایران‌خودرو منتشر شد. روز بعد از آن،  دو خودروساز فهرست جدید قیمت‌ محصولات خود را با افزایش 30 تا 35 درصدی منتشر کردند.

یکی از استدلال‌های اصلی برای تعدیل قیمت خودروهای تولید داخل،  تاخیر 18ماهه در صدور مجوز افزایش قیمت و همچنین مهم‌تر از آن،  زیان خالص و زیان انباشته عجیب و غریب خودروسازان بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با صدور مجوز افزایش قیمت،  شکاف بین قیمت بازار و کارخانه با در نظر گرفتن قیمت کارخانه در اواسط آبان  -تا قبل از افزایش قیمت کارخانه- بسیار کمتر شده و حداکثر بین 10 تا 15 درصد در کل خودروها و زیر 10 درصد در برخی خودروهاست. اما مقایسه قیمت‌های فعلی کارخانه و بازار در دو خودروساز نیز نشان می‌دهد درحال حاضر شکاف قیمت در محصولات گروه سایپا 18 درصد و در محصولات گروه ایران‌خودرو 21 درصد است.

گرچه قیمت‌های بازار و شکاف ناشی از آن نمی‌تواند مبنای دقیقی برای ارزیابی سود و زیان خودروسازان باشد،  اما به نظر می‌رسید با افزایش قیمت‌ها،  تولیدات خودروسازان نیز روند افزایشی به خود بگیرد، موضوعی که مدیرعامل ایران‌خودرو از آن به عنوان جهش تولید خودرو در آذرماه نام برده بود، اما حالا این ادعا با داده‌های گزارش ماهانه خودروسازان تطابق ندارد.

پرواضح است تعدیل 30 تا 35 درصدی قیمت‌ها تاثیر قابل توجهی در کاهش زیان خودروسازان و کاهش مشکل تامین نقدینگی آنها خواهد داشت اما به نظر می‌رسد زیان پیشین خودروسازان،  حجم بالای تسهیلات بانکی و بدهی انباشته‌شده خودروسازان به قطعه‌سازان عواملی است که حداقل در کوتاه مدت امکان افزایش تولید را از خودروسازان دولتی گرفته است.

شاید موضوعات فنی،  یعنی حداقل زمان لازم برای طی شدن فرایند آماده‌سازی قطعه و ورود آن به خط تولید خودروسازان نیز از عوامل دیگری باشد که باعث شده هنوز نتوان آثار افزایش تولید در تولید خودرو را مشاهده کرد.

نمای تولید خودروسازان دولتی در 9ماهه

نگاهی به گزارش ماهانه دو خودروساز دولتی نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و سایپا در 9ماهه نخست امسال حدود 747 هزار و 12 دستگاه بوده که از این تعداد، 371 هزار و 397 دستگاه مربوط به گروه سایپا (شامل شرکت سایپا + پارس‌خودرو + زامیاد + سایپادیزل) بوده و 375 هزار و 615 دستگاه نیز مربوط به گروه سایپاست.

گزارشی از امیر کریمی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رایزنی «لاوروف» و مقام باکو با محور تحقیقات پیرامون سقوط «امبرائر ۱۹۰»
سرنگونی پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن
یاوه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
خاورمیانه میدان درگیری برای بازی‌های کشورهای بزرگ نیست
اعلام جزییات تکمیل ظرفیت کاردانی و کارشناسی
رایزنی «پوتین» با رئیس‌جمهور قزاقستان درباره سقوط هواپیمای باکو
یکی از روسای پلیس بندر لنگه هدف حمله قرار گرفت
تلفات جانی تروریست‌ها در عملیات نفوذ شبه‌نظامیان کُرد به مواضع آن‌ها در شمال رقه
تصویری از فرح پهلوی با پرچم اسرائیل
با ابلاغ رئیس جمهور «روز قم» در تقویم ثبت شد
مهدویان با «خون سهراب» به جایی برمی‌گردد که سینما را از آنجا شروع کرد
کیفیت هوای تهران قابل قبول شد
فردا؛ برگزاری مراسم گرامیداشت ۹ دی در تهران
فتنه ۸۸ با مدیریت آمریکا، اسرائیل و اروپا شکل گرفت
مراجعه مردم از کشورهای همسایه به ایران برای درمان
۲ تجاوز هوایی آمریکا و انگلیس به یمن
وزیر اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی مجلس حضور پیدا می‌کند
شهریاری از استقلال رفت
رقابت ۱۰۰ برنامه‌نویس برتر جهان در راه است
رایزنی شهرداری برای جانمایی ورزشگاه بزرگ ویژه بانوان تهران
سخنگوی دولت: ایران از اکسپوی ژاپن انصراف داد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top